ΚΑΛΑΔΙ

Η πιο φωτογραφημένη και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παραλία του νησιού. 120  πέτρινα σκαλιά σας χωρίζουν από τη μαγεία αυτού του τοπίου και τη παραλία με τα βότσαλα από το σημείο που θα αφήσετε το μεταφορικό σας μέσο. Μόλις 1,5 χλμ από την Παλαιόπολη στο ανατολικό τμήμα των Κυθήρων.

ΚΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κοιτώντας την θάλασσα από το χωριό της Αγίας Πελαγίας στο δεξί μας χέρι υπάρχουν αρκετές παραλίες. Περνώντας τον Νέο Κόσμο, του Λορέντζου και την Φυρή Άμμο της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται η Κακιά Λαγκάδα. Είναι ακόμα μία από τις βραβευμένες παραλίες του νησιού με το διεθνές σύμβολο ποιότητας ακτών ,τη Γαλάζια σημαία. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας με  θέα τον Κάβο Μαλια της Πελοποννήσου.

ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Μία από τις δυο παραλίες στο νησί με το όνομα Φυρή Άμμος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό της Αγίας Πελαγίας ενώ όπως προϊδεάζει το όνομά της στο μεγαλύτερο μέρος της έχει κόκκινη άμμο και βότσαλα.

ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ

Βρίσκεται ανάμεσα στην Φυρρή Άμμο και την Κακιά Λαγκάδα. Συγκαταλέγεται στις  παραλίες του νησιού με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλο.

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η παραλία του Νέου Κόσμου είναι δίπλα ακριβώς από την κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας προς τα ανατολικά. Παραλία μεγάλη με βότσαλο και θέα την Νεάπολη.

ΜΕΛΙΔΟΝΙ

Γαλάζια νερά, ψιλή άμμος και με θέα τη βραχονησίδα της Χύτρας. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού πρόσβαση μέσω Λιβαδίου και Δρυμώνα.

ΦΟΥΡΝΟΙ

Ήσυχη παραλία, τοπίο βραχώδες και γαλάζια νερά. Στην Βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τον Καραβά στην Πλατειά Άμμο ακολουθείτε το δρόμο δίπλα στο σπίτι με την τεράστια βουκαμβίλια για να  φτάσετε στην παραλία των Φούρνων.

ΚΟΜΠΟΝΑΔΑ

Η Κομπονάδα είναι μία  παραλία γνωστή για τα λευκά βότσαλα και τα γαλάζια νερα. Στα ανατολικά του νησιού.

ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Μικρή  όμορφη παραλία στα δυτικά του νησιού με θέα τη απέραντη θάλασσα της Μεσογείου. Προσεγγίζεται με δρόμο από τα Λογοθετιάνικα. Περιτριγυρίζετε από τεράστιες βραχώδεις πλαγιές.

ΧΑΛΚΟΣ

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό του Καλάμου. Μια παραλία με βότσαλο.

ΔΙΑΚΟΦΤΙ

Η εξωτική παραλία του νησιού. Τα νερά είναι ρηχά και γαλαζοπράσινα και το χρώμα της άμμου κατάλευκο. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες των Κυθήρων δίπλα από το κεντρικό λιμάνι.

ΚΑΛΑΜΙ

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος και ενδείκνυται για εκείνους που επιθυμούν να χαλαρώσουν μακριά από τον πολύ κόσμο. Τα νερά είναι καταγάλανα και βαθιά, αν έχετε μάσκα θα μπορέσετε να παρατηρήσετε στον βυθό της παραλίας, περίπου στο κέντρο της, βρίσκεται βυθισμένο ένα παλιό κανόνι. Πιθανότατα προέρχεται από ναυάγιο πειρατικού πλοίου. Από τις ωραιότερες παραλίες των Κυθήρων, όπου βρίσκεται στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο τέλος της χαράδρας του σπηλαίου της Αγίας Σοφίας.Η προσέγγιση της γίνεται με σκάφος ή με με βοήθεια σκοινιού και καταβαση.

ΚΑΨΑΛΙ

Κολυμπώντας στην παραλία του Καψαλιού θα ανταμειφθείτε από την υπέροχη θέα της Χύτρας και του κάστρου της Χώρας. Η μία μεριά της παραλίας έχει βότσαλα και η άλλη άμμο.